Nieuws

VOOR ONZE LEEUWEN EN LEEUWINNEN

Beste Leeuwen, Leeuwinnen, Ouders, Vrijwilligers,

We leven in moeilijke en bizarre tijden. Tijden waar evidente zaken alles behalve evident zijn. Tijden waar geen pasklare oplossingen voor te boetseren zijn. Tijden die enorm veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen vragen van iedereen. Tijden waar we vooral elkaar nodig hebben. Tijden waar we elkaar moeten steunen en begrip moeten hebben voor elkaars mening.

De Vlaamse Regering heeft dinsdag 27/10 extra maatregelen vastgelegd om de stijgende corona curves onder controle te krijgen. Zwarte Leeuw heeft zich van bij de start van de maatregelen dubbel geplooid om die zeer strikt te volgen en een structuur opgezet om die ook strikt te blijven volgen. We hebben er bij de opstart in juni voor gekozen veel meer te doen dan noodzakelijk was. Dat hebben we gedaan om in periodes als deze voetbal te kunnen blijven aanbieden als dat kan en mag, voor wie dat wil en verantwoord vindt. Dat hebben we gedaan om binnen de perken van wat toegelaten is onze Leeuwen en Leeuwinnen ontspanning te kunnen blijven geven. Voetbalontspanning, afleiding, een uitlaatklep. Want ook voor hen vraagt deze periode een enorme aanpassing en inspanning.

We kiezen er dus voor voetbal te blijven organiseren als de overheden en sportinstanties dat toelaten en verantwoord vinden. We begrijpen dat in situaties zoals deze iedereen voor zichzelf beslist wat verantwoord is. We begrijpen zeer goed dat trainers, begeleiders, spelers, ouders, vrijwilligers er zelf voor kiezen een adempauze in te lassen. Alle respect, alle begrip en alle steun daarvoor.  Zijn er geen voldoende begeleiders of spelers voor een team of meerdere teams, zetten we die activiteiten uiteraard ook stop.

Wie weet komen er straks, morgen, overmorgen, volgende week of volgende maand terug andere regels. Wie weet is deze communicatie voorbijgestreefd nog voor ze jullie bereikt. Wie weet moeten we alles weer herorganiseren en terug opnieuw beginnen. Maar al moeten we ons nog ontelbare keren aanpassen en in op het eerste zicht gigantisch onhaalbare bochten wringen, dan doen we dat. We geven niet op, geen inspannig is te veel. We vinden wel een weg. Voor onze Leeuwen en Leeuwinnen.

Blijf gezond, zorg goed voor elkaar en voor jezelf.
Gemotiveerde Leeuwengroeten,

Willy Fransen - Voorzitter KFC Zwarte Leeuw
Marc Lauwers – Jeugdvoorzitter KFC Zwarte Leeuw
Bestuur KFC Zwarte Leeuw
COVID-team KFC Zwarte Leeuw