COVID19 - UPDATES

Leeuwen, Leeuwinnen,

Turbulente tijden, dagelijks wijzigende maatregelen en instructies. We willen jullie hier een overzicht geven van de maatregelen die voor onze gemeente gelden aangevuld met maatregelen uit de sportspecifieke sector voor onze regio (KBVB en Voetbal Vlaanderen = die worden apart aangegeven). Daarbij geven we een overzicht van de vertaling van deze maatregelen in onze club.

We volgen alles op de voet, zijn constant in overleg met verschillende instanties om zo kort mogelijk op de bal te spelen en zo realistisch en haalbaar mogelijk te kunnen blijven werken. Als er updates zijn, kan je ze hier lezen.
Dit is een overzicht van de maatregelen zoals die vastgelegd zijn op 3 augustus 2020. 

 

ALGEMENE SPORTMAATREGELEN (overheid, provincie & gemeente):

- Sporten is niet toegestaan tussen 23u00 en 06u00.
- Hou ALTIJD rekening met de 1.5 meter-regel tussen elke persoon VANAF 12 JAAR.
- Sporters met ziektesymptomen komen niet sporten.
- Momenteel is een mondneusmasker verplicht op ALLE openbare domeinen en op plaatsen waar de 1.5 meter-regel niet kan worden gewaarborgd voor iedereen vanaf 12 jaar. Tenzij om te eten, drinken of roken. Ook als je neerzit. Wanneer u intensief sport op rustig gelegen domeinen waar geen mensen zijn is een mondneusmasker niet verplicht. Je moet het mondneusmasker ten alle tijden bij hebben.
- Alle evenementen zijn afgelast in Rijkevorsel tot 31 augustus 2020, ook sportevenementen.
- Registratieplicht van contactgegevens van ALLE deelnemers tijdens het sporten. De verantwoordelijkheid van de registraties ligt bij de sportverenigingen.
- Individuele contactsport is verboden.
- Ploegsporten verboden voor +18 jarige.
- Kleinschalige competities en wedstrijden mogen doorgaan ZONDER publiek t.e.m. 31 augustus 2020.
- Probeer zoveel mogelijk te sporten in openlucht alleen.
- Tornooien mogen niet georganiseerd worden, ook geen clubtornooien.
- Publiek mag niet in alle sporttakken zowel bij trainingen als alle andere oefenvormen.
- Alle kleedkamers & douches zowel in openbare als in privé sportgebouwen mogen niet open. Bij jeugdtrainingen -18 jaar mag de kleedkamer als stockageplaats dienen voor de spullen van de jeugdsporters.

 

PER SPORTTAK - VOETBALSPECIFIEK (overheid, provincie & gemeente):

- Normale trainingen en wedstrijden, met contact of contactloos, mogen georganiseerd worden voor kinderen jonger dan 12 jaar. Men mag met maximum 50 kinderen onder de 12 jaar samen sporten. De gemeente adviseert om kleinere groepen aan te houden ook voor kinderen onder de 12 jaar. Er moet steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig zijn.
- Trainingen vanaf 12 jaar gebeuren in maximale groepen van 10 personen (exclusief begeleider) en moeten niet contactloos. 
- Vanaf 18 jaar mag er getraind worden. Dit moet contactloos (vb. krachttraining of conditietraining) in groepen van maximum 10 personen (dezelfde personen - vaste groepen voor de komende weken) met een professionele begeleider (10 sporters, begeleider niet meegerekend). Wanneer de afstand van 1.5 meter niet gegarandeerd kan worden, moet het mondneusmasker op. Alle andere trainingen en wedstrijden met volwassenen kunnen NIET doorgaan.
- Er mag ten alle tijden GEEN PUBLIEK aanwezig zijn, ook geen ouders.
- De cafetaria volgt het horecaprotocol.

 

WAT BETEKENT DIT CONCREET VOOR ONZE CLUB (Zwarte Leeuw): maatregelen hierboven blijven uiteraard van kracht

U6 tot en met U12:
- Trainingen U6 - U12 in maximale groepen van 50.
- Er kunnen oefenwedstrijden worden gespeeld. Tegenstanders (zowel thuis als op verplaatsing) in samenspraak en overleg met de gemeente.

U13 tot en met U17:
- Trainingen U13 tot en met U17 in maximale groepen van 10 spelers (bij meerdere spelers wordt er opgesplitst in verschillende vaste groepen of contactloos getraind). Geen verplichting contactloos trainen.
- Er kunnen GEEN oefenwedstrijden worden gespeeld. Niet op Zwarte Leeuw, niet op verplaatsing.

U21 - Gewestelijke Reserven - Nationale Reserven - Eerste Elftal dames - Eerste Elftal heren:
- Altijd contactloos en in maximale (vaste) groepen van 10. 
- Er kunnen GEEN oefenwedstrijden worden gespeeld. Niet op Zwarte Leeuw, niet op verplaatsing.

 MONDNEUSMASKER: in de club geldt, net als in onze hele gemeente, een mondneusmasker-verplichting. 
- Mondmaskerplicht voor alle spelers, vrijwilligers, supporters, bezoekers, trainers en begeleiders (+12 jaar = vanaf U13).
- Trainers en begeleiders mogen hun mondneusmasker afzetten tijdens de trainingen en wedstrijden als ze 1,5m afstand houden van de andere begeleiders en sporters. Kan dit niet moet het mondneusmasker gedragen worden. 
- Spelers U13 en ouder mogen hun mondmasker afzetten tijdens het trainen.
- Onderhoudsvrijwilligers & terreinverzorgers mogen tijdens het uitoefenen van intensieve activiteiten hun mondneusmasker afzetten als ze de social distance respecteren.
- In ALLE andere omstandigheden wordt het mondneusmasker gedragen, ook als je neerzit (voor iedereen die op de club is).

EXTRA:
- Alle evenementen tot en met 31 augustus 2020 zijn geannuleerd.
- GEEN publiek noch ouders toegelaten in de accommodatie tenzij de kantine en of Leeuwenbar geopend is: die volgen de horeca-protocollen.
- Bij ziektesymptomen komt niemand sporten of een andere activiteit uitoefenen op de club.
- Registratie-verplchting voor IEDEREEN die de club betreedt. Spelers, trainers, begeleiders, vrijwilligers, ... iedereen.De club moet deze gegevens 14 kalenderdagen beschikbaar houden voor de overheid voor eventuele contact-tracing. De club doet hier zelf niets mee en verwijdert de registraties na 14 kalenderdagen. Registreren kan bij binnenkomt op de club of thuis. Registreren is verplicht per persoon per dag. Als je per dag meerdere malen op de club komt hoef je je maar één keer te registreren. Je kan de info ook terugvinden op onze website (COVID)19 menu, pagina bezoekersregistratie).
- Kleedkamers worden enkel gebruikt voor en door spelers tot en met U17 (en jonger) om hun spullen te zetten. Douches worden NIET gebruikt.
- Indien kantine en Leeuwenbar geopend zijn volgen die het horeca-protocol. Dat wil op dit moment zeggen maximum 4 personen uit dezelfde bubbel per tafel. 
- Onze trainers hebben een hygiëne pakket om de handen van alle spelers te ontsmetten voor en na de training en om alle gebruikte materialen te desinfecteren. Op de club hangen vaste dispensers met desinfecterende handgel zodat iedereen bij binnenkomst in de accommodatie zijn of haar handen kan (moet) ontsmetten en dit ook op regelmatige basis kan herhalen.
- Het LEEUWENPLAN (website COVID-19 menu) geeft de looprichting en high density zones in de accommodatie aan.
- We geven alle spelers het advies voor trainingen en wedstrijden hun eigen gevulde drinkenbus mee te brengen. De club kan water en wegwerpbare bekers voorzien voor wie dit niet bij zich heeft.
- Het gebruik van de velden voor trainingen wordt zo veel mogelijk gespreid om te hoge densiteit op de terreinen te voorkomen. 

NUTTIGE KORTE INFO VOOR ONZE TEGENSTANDERS:
- Volg de instructies op onze club.
- Zorg voor een goede handhygiëne.
- Volg de monsneusmasker-plicht en instructies.
- Douchen kan niet.
- Er mogen GEEN toeschouwers langs het veld staan. Ouders kunnen enkel in de kantines terecht, die de horeca protocollen volgen (tafels van maximaal 4 personen in dezelfde bubbel). Kantines hebben GEEN zicht op alle terreinen.
- Lees de instructies op de website voor je een leuk wedstrijdje komt spelen op onze club. 

 

We staan voor een serieuze uitdaging en vragen de maatregelen nauwgezet en met gezond verstand te volgen. Dit vraagt een inspanning van onze allemaal. We willen kost wat kost onze Leeuwen en Leeuwinnen leuke voetbalmomenten blijven geven en ze beter dan ooit klaarstomen voor een knalseizoen. We moeten dit met zijn allen doen, met zijn allen aanpakken Daarom vinden jullie op de website ook een IK-HEB-GOEDE-RAAD formulier. Laat ons daar jullie suggesties of voorstellen weten. En hey, als je vindt dat het goed loopt kan je het daar ook even kwijt. Een hart onder de riem kan nooit kwaad ;-).

KOMAAN LEEUWEN!

COVID-19

volgende wedstrijd

kalender

klassement

1Lyra-Lierse Berlaar 2449
2SC.City Pirates Antwerpen A2448
3FC.Heur-Tongeren A2448
4K.VC.Houtvenne 2445
5K.FC.St.-Lenaarts A2438
    
10K.FC.Zwarte Leeuw 2431
volledig klassement